Superaliment

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

„Superaliment” este un nume dat anumitor produse alimentare de origine vegetală care conțin concentrații mai mari de anumite substanțe cu efect dezirabil. În practică, este un termen de marketing folosit pentru promovarea unor mode alimentare deosebit de profitabile pentru cei care comercializează acele produse. Sunt la modă în rândul hipsterilor organici urbani, a mămicilor care se uită la Teo și la Măruță etc.

Kale

Kale, o plantă din aceeași familie cu varza, broccoli, conopida, ridichile și napul se pare că este foarte bună la absorbit taliu, un metal greu. Cei care au consumat superalimentul în cantități exagerate s-au trezit cu simptomele intoxicării cu taliu:

Hubbard began to find detectable levels of a toxic heavy metal called thallium in patients' blood samples—at higher-than-normal leves—as well as in kale leaves from the region. Meanwhile, "over and over," he found that patients complaining of symptoms associated with low-level thallium poisoning—fatigue, brain fog, etc.—would also be heavy eaters of kale and related vegetables, like cabbage. [1]