Savanți ruși

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

Savanții ruși sunt una din autoritățile preferate pe care le invocă adepții ideilor pseudoștiințifice și amatorii de senzațional. În realitate, oamenii de știință din Rusia nu sunt pasionați în mod deosebit de pseudoștiință, însă media tabloidă rusească reprezentată de site-uri gen „Pravda”, prosperă, iar media tabloidă românească preia pe nemestecate titlurile senzaționale de acolo.

„Succesurile” savanților ruși

Doar câteva din realizările și descoperirile atribuite savanților ruși.

  1. Un cercetator rus a reusit sa surprinda in imagini sufletul parasind trupul in momentul mortii! [1]
  2. Programarea prin cuvinte a ADN-ului [2][3]
  3. Corpul uman este format din raze de lumină [4]
  4. Oamenii au fost creați de o civilizație extraterestră [5]
  5. ADN-ul uman e un Internet biologic [6]
  6. Apa are memorie [7]
  7. Dosarele X ale armatei sovietice [8]
  8. Savanții ruși au descoperit din satelit orașul secret de sub Sarmizegetusa [9]
  9. Iadul exista! Geologii rusi au reusit sa inregistreze audio zgomote din infern [10]

Savanți ruși celebri

Angelina Malahovskaia

Din afirmațiile atribuite savantei:

„Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sf. Cruce mâncarea și băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiție are consecințe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”, afirmă electrofiziciana Angelina Malahovskaia de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică din St. Petersburg.

Malahovskaia studiază puterea semnului Sf. Cruci de mulți ani. Ea a efectuat un număr mare de experimente care au fost verificate în mai multe rânduri înainte de a fi prezentate publicului.

A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare.

Valeri Slezin

„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară și structura grav afectată a conștiinței.”

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau și a captat un fenomen neobișnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută. Pe măsură ce persoana crește, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului crește și acest ritm al biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, așa după cum a dovedit omul de știință. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie ușoară, în rugăciune” și a dovedit ca are o importanță vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative și afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică și morală, cât și cea fizică.

Slujbele bisericești ajută și ele la ameliorarea sănătății. Angelina Malakovskaia a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătății unor enoriași înainte și după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea și valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.

Valeri Slezin (rus: Валерий Слезин) pare să promoveze religia ca pe un arsenal în lupta pentru înflăcărarea patriotică a Rusiei. Din traducerea Google Translate a următorului articol: http://krasvremya.ru/professor-valerij-slezin-patriotizm-i-duxovnost-dva-urovnya-soznaniya/

At the beginning of the last century, Oswald Spengler published his fundamental philosophical work "Decline of the West." Spengler in this work proves unreality of European civilization and its inevitable destruction to the beginning of the 21st century, ie, in our time. What is the author sees the cause of this catastrophe? In extremely high rationalism Europeans. They are trying to do just that promotes the growth of the world's wealth. They have lost the ability to strive for the highest purpose for which it is possible to give a life like Gastello or Alexander Matrosov. While in Rome, there were people who like Mucius Scaevola could burn for the country, not flinching his hand, Rome was unbeatable. Not worth the city without a saint, Russian proverb. Currently, we see how prophetic words come true philosopher. The population of Western Europe is dying out and replaced by immigrants from Africa and Asia. Occurs peaceful occupation of Europe. [11]

Referințe

  1. http://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=savanții+ruși