Dumitru Bălan

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

Dumitru Bălan este un absolvent de ASE București, angajat al unei școli de dansuri latino-americane [1] care se recomandă drept nutriționist, în timp ce promovează materiale anti-vaccin, conspiraționiste și diverse alte informații pseudo-medicale pe Facebook.

A fost invitat în emisiuni la Realitatea TV [2] și la TVR [3], pentru a-și expune ideile.

Convingeri

Chemtrails

Dumitru Bălan crede în teoria conspirativă despre „chemtrails”, ideea că avioane neidentificate eliberează în atmosferă substanțe dăunătoare pentru om.

A afirmat pe grupul său: [4][5][6]

Normal ca sunt chemtrails.Doar afara sunt 40 de grade, prin urmare Pamantul trebuie racit. :)

Si evident ca aceste zboruri nu figureaza nicaieri. Veti intelege ca in timpul emisiunii de luni seara am sugerat pe final sa redam accesul copiilor la "aerul proaspat",caci vom avea o epidemie de sanatate in colturile fiecarei tari.

In fine,moderatorul nu a inteles mai nimic din aceste cuvinte smulse efectiv pe final.

Anti-vaccin

Dumitru Bălan crede că vaccinurile se află în spatele unor cazuri de autism, bazându-se pe o anecdotă. A afirmat pe grupul său: [7][8][9]

Da,vaccinurile pot cauza autismul.Si nu este un caz preluat de pe net,ci unul real. Am vazut copilul chiar astazi.

Astazi am discutat mai bine de 2 ore cu o mamica din Ploiesti care are un copil suferind de autism la varsta de numai 1 an si 10 luni. Va intrebati cand a inceput totul? Pai,in acest caz s-a respectat intocmai schema clasica,adica nasterea prin cezariana cu anestezie totala, urmata la scurt timp de administrarea formulelor de lapte praf si bineinteles respectand cu sfintenie calendarul vaccinarii,conform schemei din Romania. In acest pachet a avut loc si administrarea antibioticelor,evident. Imi permit sa preiau intocmai paragraful doamnei "Anul trecut pe 16 dec. i-am facut ultimul vaccin si sunt convinsa ca aceste tulburari de spectru autist de acolo vin...din vaccinari.A fost diagnosticat cu adhd , hiperkinezie si autism."

Concluzionand,copilulului i-au fost administrate la un an vaccinul ROR,iar la numai o luna distanta Infarix Hexa.Ulterior,au inceput si problemele.

Medicina alternativă

Este de părere că afecțiunile dermatologice se pot trata „apelând la medicina holistică de tip integrativ”. [10]

Personal,am alocat peste 3500 de ore in aprofundarea acestor sensibilitati. Experienta personala m-a invatat ca toate sensibilitatile mentionate anterior se pot trata cu succes apeland la medicina holistica de tip integrativ.

Grupul de Facebook

Administrează un grup de Facebook cu câteva mii de membri, părinți ai unor copii cu dermatite. I-a încurajat să susțină că dermatita copiilor lor este cauzată de vaccinuri. [11]

Resurse