Adrian Cacovean

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

Cacovean Adrian este un medic român care practică homeopatia, promovează Noua medicină germană, dietele alcaline și este membru al mișcării anti-vaccin. În anumite cercuri se face referire la el cu apelativul „Quackovean”.

Pavel Filipaș

În cele ce urmează, cazul învățătorului Pavel Filipaș, căruia Cacovean Adrian i-a prescris 5 „medicamente” homeopate, plus un medicament care se dă în prevenție. Ulterior, pacientul și-a pierdut un picior, după ce deja avea unul amputat [1][2].

Noutăți 28 ianuarie 2014:

Astăzi dl. dr. Adrian Cacovean a vorbit telefonic cu dl. Filipaș și i-a ”prescris” 6 medicamente pe care să le ia urgent pentru a stabiliza piciorul până ce va ajunge la București la consult. Ninsorile abundente din ultimele zile pun la îndoială dată plecării care era inițial stabilită pe 31 ianuarie. Sperăm ca zăpezile să mai treacă și să nu mai fie blocaje pe drumurile naționale.

Un singur medicament din cele 6 a fost găsit în Lipova (5 din 6 sunt homeopatice), iar restul vor fi procurate din Arad. Vessel Due costă în jur de 80 de lei. După cum vedeți e nevoie de bani și ne bucurăm de toate donațiile primite în ultimele zile pentru că vor merge pe tratament și medicamente.

Noutăți 13 februarie 2014:

Pentru a evita orice confuzie referitor la situația d.lui Filipaș trebuie precizat faptul că în acest moment ne aflăm într-o perioadă critică de o lună de medicamentație homeopatică care va decide soarta piciorului rămas.

Nu știm dacă va fi sau nu tăiat dar în ambele cazuri va fi nevoie de bani. Medicul Cacovan Adrian spune că jumătate din laba piciorului e compromisă datorită necrozării și e posibil să fie tăiată oricum.

Noutăți 18 februarie 2014:

Astăzi dl. învățător s-a internat la Arad și din păcate, vineri i se va amputa piciorul rămas.

Convingeri dubioase

Noua medicină germană

În următorul text ciudat, Cacovean pare să exprime sprijin pentru NMG:

Am CT cranian (3 examene), care voi incerca sa le interpretez insumi si vor ajunge si la doctorul Hamer. Am oameni cu clarviziune in jur si preoti si cu ajutorul lor voi intelege motivul scuturarii si motivul revenirii la viata. [3]

Homeopatie

Cum specializarea lui Cacovean este homeopatia, nu este o mirare că o sprijină atât de convins:

In homeopatie iti gasesti leacul si vindecarea si scaparea de boala.

In rest, macar de ar fi practicate cum trebuie, cam ramai in boala si platesti tribut stapanilor medicinii clasice sau escrocilor! In imagine Arnica CH 30. Un remediu al batucelilor. Il foloseau in stare bruta (ca fitoterapie) arpasii, ghizii nepalezi. Conduceau alpinisti spre Everest, mestecau frunze de Arnica, cadeau si nu faceau vanatai. Arnica preparata homeopat are puteri mult mai mari. Arnica este o planta care creste pe carari umblate. Daca se opreste traficul pe acea carare, arnicai nu-i merge bine si se usuca. Isi revine cand poteca este din nou umblata, ca-i place sa fie strivita. La fel si pacientul Arnica, nu-l mai calca nimeni in picioare, se ofileste si incepe sa-si traga palmi singur sau isi cauta vanataia. Am vindecat surzenie cu arnica la copil de 16 ani la care cei mai buni orelisti din Bucuresti indicasera cortizon fara efect.

In rest, daca este vorba de o trauma fizica, arnica este primul remediu, care poate vindeca acea injurie fizica si deschide calea altor remedii. [4]

Vindecarea cancerului

Cacovean pretinde că a vindecat cancerul, prin homeopatie, diete alcaline și NMG:

Cancer gastric agresiv, infiltrativ, pe toata curbura mica a stomacului, prindea si antrul, cardia, pilorul, acum vreo 2 luni.

Nu era in stadiul operabil, ca nu se stia pana unde se intinde si cat sa se scoata. Acum este operabil si cei de la AKH Viena, chirurgul, a spus ca este ca si rezolvat. Oncologul a spus ca are o presimtire, ca s-a schimbat expresia genetica a tumorii, o sa se confirme asta. Dupa tratamentul meu, in paralel cu tratamentul clasic, facut in doze duble fata de cele de siguranta.

Homeopatia a facut toate astea, nutritia moleculara, reglarea fizilogica, alcalinizarea, B17, medicina noua germanica. [5]

Anti-vaccin

Afirmații despre vaccinare făcute de Cacovean:

sa nu se vaccineze este ok. De la cine sa ia boli, de la aia vaccinati? Si daca face o boala, pe cine sa imbolnaveasca, pe aia vaccinati? Nu are cum. [6]

În calitate de opozant al vaccinurilor, a apărut în cadrul unui reportaj ProTv – România Te Iubesc din 09.06.2013 [7]. Despre prestația sa în acest reportaj, sursa citată afirmă:

Singurul bărbat care e de partea cealaltă a gardului este dr Adrian Cacovean, chirurg cu specializare in homeopatie. No și surpriză, supriză, chirurgul habar nu are despre vaccinare.

Anti-medicină

Cacovean pare să fie sistematic anti-medicină, nerecunoscându-i niciun merit. Homeopatia e totul.

Cu toate "smecheriile medicale existente", nu as face nici o minune fara ajutorul homeopatiei!

Nici homeopatia nu mai functioneaza ca alta data! S-a stricat nutritia omenirii, puritatea informatiei, ba chiar informatia din stiri este sursa de imbolnavire, ca nu-s stiri, ci intoxicari si declansari de programe de boala si moarte. S-au cam lacomit baietii destepti ai lumii si lenevit lumea, ca toti vor sa traiasca bine. S-a uitat scopul omului pe pamant! Si se dau alte teluri prin mass-media. Toti vor sa traiasca bine fara sa aibe dreptul acesta! Eu stiu rezultatul unei astfel de gandiri! Noul comunism, lipsit de glorie, glorios pentru scarbele lumii si scarbavnicii alesi de nemurile proste sau lasati sa fie alesi de aia care nu merg la vot. Cei din urma nu ajung la homeopatie.

Daca ajung, scapa doar cei de sunt dispusi sa se salveze, ailalti sunt doar figuranti. [8]

Profit

Deși una din marotele alternativilor este că ei fac totul din mărinimia inimii lor (Big Farma fiind cea interesată de profit), Adrian Cacovean face reclamă produselor homeopate comercializate de farmacia Farmatop (Farmatop Trading SRL) [9]. El face parte din personalul acestei companii, figurând pe site-ul lor. Informația e disponibilă cu un search pe Google după farmatop+cacovean.

Resurse

  1. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=cacovean
  2. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=quackovean