Valeriu Popa

From Pseudoștiința
Revision as of 13:37, 11 June 2015 by Admin (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Valeriu Popa este un autor român de cărți „despre vindecare”. Cărțile sale au un semnificativ conținut pseudoștiințific.

Convingeri

Iată niște fragmente dintr-un articol mai mare atribuit lui Valeriu Popa, plin de dezinformări tipice gândirii magice [1]

Adevăratele cauze

Printre altele, neagă cauzele fizice ale bolilor, fiind adeptul credinței conform căreia mintea domină materia, deci adevăratele cauze ale bolilor nu sunt niciodată fizice, ci exclusiv și fără excepție psihice.

Boala este un bec roşu care ne avertizează că ne aflăm pe un drum greşit. Dacă ani în şir faci prostii, repetând greşelile, vine o vreme a plăţii prin boala pe care singur ţi-ai creat-o. De fapt, boala este rezultatul pierderii divinului din noi, iar însănătoşirea este rezultatul restabilirii acestei legături. Practic, dacă te-ai vindecat sufleteşte, te vindeci și trupeşte. Noi, oamenii, suntem alcătuiţi din trei componente: trup, suflet şi spirit, asemeni Sfintei Treimi, şi orice dezechilibru al uneia ne aduce suferinţă. Boala şi starea de rău sunt opuse sănătăţii şi stării de bine şi se manifestă în realitatea ta, din vina ta. Ești bolnav pentru că ţi-ai cauzat boala şi poţi să te faci iarăşi bine, pur şi simplu hotărând aceasta.
Toate bolile sunt autocreate. Până şi doctorii îşi dau seama acum de modul în care oamenii se auto-îmbolnăvesc. Cei cu un orgoliu interior crescut atrag boala şi nenorocirea. Boala ne obligă să ne schimbăm lăuntric, să ne transformăm. Cu cât mai puternic se schimbă omul în direcţia bună, cu atât mai puţine medicamente îi sunt necesare şi mai repede învinge boala.

Energie

Deloc surprinzător, folosește termenul energie într-un sens denaturat. Mai precis, folosește expresia „câmpul energetic” pentru a se referi la ceva ce seamănă a suflet și nu are nicio legătură cu energia ca mărime fizică:

Bolile apar în câmpul energetic al omului cu mulţi ani înainte ca ele să se manifeste în planul fizic. Câmpul energetic este primordial în raport cu corpul şi îi determină acestuia soarta, caracterul şi starea fizică. Organismul trebuie să blocheze programele distructive care au pătruns în câmpul lui. Cu cât este mai puternic şi mai periculos programul distructiv, cu atât mai agresivă boala. Când omul încalcă legile supreme, se abate de la calea sa de evoluţie, i se deformează structura energetică, apar breşe în sistemul lui defensiv şi devine o pradă uşoară pentru virusuri, care îndeplinesc funcţiile unui program de pedepsire. Omul începe să fie bolnav. Bolile grave contribuie la protejarea structurii spirituale.

Divinație

Practică divinația sensului bolilor, adică alcătuiește o listă, un ghid de conversație, cu ce mesaj transmite fiecare boală:

AFECŢIUNILE PULMONARE: jale reprimată, necazuri, supărări, frica de a simţi plăcerea şi bucuriile vieţii. Tuberculoza arată că într-o viaţă anterioară persoana a trăit numai pentru valorile materiale. Gândirea răului despre lumea înconjurătoare. Tuberculoza, pneumonia şi bronşita se datorează unor supărări de lungă durată. Când nu iubim lumea înconjurătoare, au de suferit plămânii.

Deși unele din „problemele” semnalate de el drept „mesaje pe care le transmit bolile” sunt ocazional lucruri care merită evitate, motivul pentru care merită evitate este cunoscut și nu are legătură cu boala decât total întâmplător.

Resurse

  1. http://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=Valeriu+Popa