Torser

From Pseudoștiința
Revision as of 14:37, 19 April 2015 by Admin (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Torser este un dispozitiv pentru „protecție bioinformațională”

Articolul din EVZ

EVZ a publicat un articol în care desființează afacerea Torser [1]. Ca reacție, comercianții Torser au publicat un drept la replică [2], neconvingător.

Aparatul-minune Torser este prezentat de falșii inventatori ca un dispozitiv care îi apără pe clienți de radiații, de atacuri energetice și îi vindecă de orice boală. Medicii și fizicienii îl desființează. Până acum, 8.000 de români au fost păcăliți. Vedete ca Oreste, Andra, Nelu Ploieșteanu, Irinel Columbeanu, actorul Steven Seagal, generali ai Armatei Române și chiar decedați îi îmbie pe naivi în reclame false, publicate în tabloide, să achiziționeze cu 240 de euro un așa-numit aparat Torser, care te face sănătos tun. Medicii spun clar că nu are niciun efect. Lansată în noiembrie anul trecut, este una dintre cele mai mari escrocherii.
De fapt, totul este o escrocherie. Discul Torser, cu un diametru de 8 cm, este plin doar cu nisip. „Nu are niciun efect demonstrat științific. Este adus din Rusia, unde costă între 5 și 28 de euro – în funcție de câte iei.”, ne explică Cristian Culiță, unul dintre cei care au colaborat cu Neotek.

Personajul care a pus la punct ingineria este pretinsul biofizician Victor Jalo. Născut în Republica Moldova, acesta este un țepar care a mai pus la punct în trecut afaceri de tip piramidal cu parfumuri și cu domenii online. Acum a născut o nouă escrocherie cu Torser-ul, un aparat care ar folosi principiile torsiunii (în fizică, spun specialiștii, nici nu există această teorie) prin care un corp este încărcat cu energie.

Și escrocheria a mers, pentru că basarabeanul dă Torserele cu 240 de euro/bucata. „Am vândut cam 8.000 de bucăți din noiembrie și până acum”, se laudă Jalo la o întâlnire pe Calea Dorobanților cu un reporter EVZ, care s-a dat reprezentantul unui firme interesate să cumpere 1.000 de dispozitive.

În momentul când i-am spus lui Jalo că aparatul este o prostie care nu funcționează, dar oamenii sunt naivi și îl cumpără, acesta nu a obiectat. Ba chiar ne-a zis cu zâmbetul pe buze: „Am avut doar 11 produse returnate și asta pentru că oamenii nu au mai avut bani să plătească”. Victor Jalo a și înstrăinat firma Neotek în acte, pentru a nu avea răspundere în fața legii. Mai mult, pe site-ul societății nu este trecută adresa sediului, iar comenzile se fac doar telefonic sau pe e-mail. Comanda ajunge la naivi prin poștă.
n timpul întâlnirii, acesta a susținut că este sprijinit de Poliție și Protecția Consumatorului care au avizat produsul. „Tocmai am avut controale de la comisarii de la Protecția Consumatorului și nu am avut nicio problemă” se laudă acesta. În realitate, afacerile lui Victor Jalo sunt anchetate de polițiști după ce Culiță a făcut plângere penală pentru înșelăciune. În plus, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) nu a avizat aparatul Torser. „Noi nu am verificat și nu am avizat aceste produse. În urma sesizării o să facem un control”, spune Monica Pretorian, purtător de cuvânt la ANPC.

Resurse

  1. Coperta de la Evenimentul Zilei, despre Torser
  2. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=Torser