Oreste Teodorescu

From Pseudoștiința
Revision as of 10:47, 4 April 2016 by Admin (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Oreste Teodorescu este un realizator de emisiuni de televiziune, pasionat de misticism și ezoterism. Pagina sa de Facebook promovează articole de pe site-ul „Cap Limpede”, al cărui deținător ar putea fi.

Pseudoștiință

Oreste susține următoarele:

2012

Oreste susținea că sfârșitul lumii vine în 2012 [1]. Radu A. de pe Facebook a urmărit una din emisiunile sale și a extras următoarele:

Cred că marele Oreste a învățat știința într-un univers paralel. Din păcate, ajungând în modestul nostru univers, emanațiile sale nu fac decât să doboare noi recorduri la numărul de aberații pe minut spuse de către o ființă umană. Mențiuni speciale:

1. ADN-ul va avea 12 „spirale” (mai ceva ca pastele) de la ezoterica dată de 21 decembrie 2012 și că deja a depășit standardul de 2 în unele cazuri, ajungând la minunatul număr de 4 „spirale” per cap de vită furajată.

2. Polii magnetici ai micuței noastre planete, ce să vezi, se vor inversa anul acesta, așa cum o fac, desigur, o dată la 11.000 de ani. Oreste o fi aflat chestia asta din tabloidul Cancan? Dar să ne întoarcem la ale noastre pentru că minunata logică Oresteliană lovește din plin. Având în vedere că polii magnetici se vor inversa, deci liniile de câmp magnetic se vor mișca invers față de cum o fac acum, Soarele va răsări de la Vest și va apune la Est. Genialul Oreste cred că a încercat să conceptualizeze acest fenomen întorcând harta și a ieșit ce a ieșit. Dar nu contează, că doar nu-l doboară pe Oreste niște coordonate geografice și nici înțelegerea mișcării de rotație a Pământului.

3. Continuăm cu fatala, sau poate doar rău înțeleasa planetă X (Nibiru), care vine tare, cu fața la Soare. Tot în acest an de tranziție către o altă dimensiune, o planetă ascunsă de către NASA (și ESA și toate observatoarele și astronomii profesioniști și amatori din lume), vine să ne sperie, sau poate are intenții mai serioase, cine știe? Dar nu vine oricum, ci dintr-un univers paralel (:O), poate din același din care a venit și Oreste mai devreme.

4. Planetele, care se rotesc o dată în jurul Soarelui la fiecare 26.000 de ani (garantează Oreste®), se vor alinia și vor opri timpul prin aceasta(?), timpul fiind, așa cum știe orice copilaș, unitatea de măsură care permite gândului să devină realitate(!). Timpul oprindu-se, gândurile noastre se vor materializa instantaneu, deci gândiți-vă și voi la ceva frumos, că altfel ați încurcat-o. De asemenea, ziua va avea 16 ore, că și-așa erau prea multe.

5. Frecvența Schumann va crește la 13 cicluri pe secundă și ne ia dracu' și cu mă-sa pe toți. A nu, am greșit, minunata frecvență va declanșa „Marea Trezire”, care se știe că-i pe bune, că doar este scrisă cu majuscule inițiale. Dacă trezire înseamnă aberații de genul acesta, eu zic să ne culcăm la loc cât mai repede.

Pseudoștiință cuantică

Oreste promovează pseudoștiința cuantică. Într-o emisiune din 2010 a afirmat că demonstrarea pseudoștiințelor lui preferate de către fizica cuantică este iminentă:

...artele divinatorii, le-am trecut sub auspiciile normalului sau ale paranormalului, dar abgradându-ne si noi cunostiintele mai ales cu noiile descoperiri din fizica cuantica, s-ar putea sa avem mai mult o abordare mai mult stiintifica asupra artelor divinatorii decat superstitioasa sau obscurantista asa cum ne-ar putea acuza niste rationalisti cartezieni ca sa nu-i numesc niste comunisti incuiati... [2]

Tesla

Oreste a afirmat că automobilele Tesla, produse de firma antreprenorului american, Elon Musk, ar fi fost realizate „dupa planurile celebrului inventator cu origini romanesti Nikola Tesla” [3].

Protocronism

Oreste apare într-un „documentar” protocronist repetând niște clișee [4] menite să „sugereze” că ar trebui să „reflectăm”, adică să îmbrățișăm nonsensurile dacopate. Printre acestea:

  1. Nu poate fi o coincidență că Romulus și Remus au fost crescuți de o lupoaică, iar simbolul dacilor era tot un lup.
  2. Cum de și-au pierdut dacii limba? E imposibil să și-o fi pierdut în timpul ocupației romane.
  3. Limba română are cuvinte în comun sau asemănătoare cu alte limbi.

Torser

Oreste este prezentat de către comercianții produsului de „protecție bioinformațională” Torser ca fiind un susținător al produsului. Acesta apare în mai multe fotografii ținând în mână un Torser.

Numerologie

În timpul alegerilor din 2014, pe site-ul lui se făceau analize numerologice ale candidaților [5].

Cap Limpede

Cap Limpede este un site de conspiratită cronică promovat aproape exclusiv pe pagina de Facebook a lui Oreste Teodorescu.

Religie

Oreste este adeptul ideei că toate religiile sunt de fapt mai multe fețe ale aceluiași adevăr universal.

Islam

Despre Islam, Oreste a afirmat următoarele:

Am descoperit în Coran sensuri foarte profunde. Cred cu tărie că islamul vine ca o salvare pentru religia occidentală. Dacă nu ar fi fost islamul, nu ar fi existat renașterea. Sunt mai multe lucrurile care unesc cele două popoare, decât cele care le separă. Simt o similitudine cu sufletul românesc. [6]

Resurse

  1. http://arteonblog.wordpress.com/2010/01/19/țara-psihopupu/
  2. Coperta de la Evenimentul Zilei, despre Torser
  3. Cronica scepticului: Ezotericul Oreste
  4. Incultura stiintifica a romanilor si Codul lui Oreste
  5. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=Oreste
  6. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=caplimpede.ro