Olivia Steer

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

Olivia Steer este o vedetă ProTV și soția lui Andi Moisescu. Este una din principalele susținătoare a dietelor vegane și a mișcării anti-vaccin.

A reprezentat catalizatorul primei campanii virale de combatere a pseudoștiinței, STOP Olivia Steer.

Convingeri pseudoștiințifice

SIDA și BigFarma

Olivia Steer îi scrie unei cititoare [1]

Mihaela

s-ar putea sa nu aiba legatura cu mancarea Sida… dar te-ai gandit ca s-ar putea sa aiba legatura cu vaccinarea(care e tot a lu big pharma)?

eu in locul tau, n-as fi atat de increzatoare in producatorii de vaccinuri…apropo, te-ai uitat vreodata pe prospectul unui vaccin?sa zicem, HepB…stii ce inseamna virus recombinat?…intreb de asta fiindca asta a fost administrat cuplurilor de gay prin anii 1980…

Din păcate, persoane malevolente de-a dreptul de tipul acesta apar din eter și aruncă cu câte-o frază-șoc, plantând astfel câte-o sămânță de îndoială, un bob care încolțește frumos în mințile cititoarelor și pe care nici zeci de alte comentarii conținând informații reale nu mai reușesc să-l dezrădăcineze.

Vaccinul administrat în anii 1980 (atât persoanelor gay, cât și persoanelor hetero, copiilor etc.) se numea Heptavax și era total diferit de ce se administrează în zilele noastre, când se folosește într-adevar un vaccin recombinant (Engerix B sau altele). Administrarea vaccinului despre care vorbeste comentatoarea (Heptavax, care NU e recombinant) a încetat în 1990! După 1990 nu se mai folosește decât varianta nouă, obținută prin recombinare. Deci vaccinul actual nu are nicio legătură cu cel administrat în perioada 1981-1990. Această informație tranșează problema.

Heptavax era un vaccin obținut din plasmă umană de la subiecți care prezentau antigenele specifice virusului hepatitei B, după inactivarea virusului cu pepsină/uree/formaldehidă.

Legat de vaccin si „legătura”cu HIV/SIDA, există un studiu, The Safety of the Hepatitis B Vaccine (publicat in JAMA, 1986;256:869-872)[2] care concluzionează:

a) Fiecare dintre pașii prin care se inactiva virusul HBV în prepararea vaccinului inactivează în mod independent și infectivitatea unor titruri mari de virus HIV (deci chiar dacă ar fi fost prezent pe undeva el ar fi fost oricum „anihilat” în procesul de fabricație a vaccinului) b) Cei care sunt imunizați cu vaccinul antiHBV nu dezvoltă și anticorpi antiHIV! c) În vaccinul Heptavax nu au fost identificate fragmente de ARN HIV

Astăzi, vaccinul recombinant este o variantă extrem de sigură. Procedura prin care se obține este urmatoarea: gena care codifică pentru o proteină capsulară a virusului B este introdusă într-o drojdie (cum ar fi drojdia de bere, de exemplu) care, având acum gena respectivă în structura ei, începe să producă proteinele pe care acea secvență genetică era „setată” sa le codifice. Proteinele acestea sunt, de fapt, antigenele specifice virusului HBV, cele responsabile de inducerea răspunsului imun al gazdei, și care, așadar, vor fi folosite în procesul de fabricație a vaccinului. Totul fară niciun risc de infecție cu virusul hepatitei B, şi fără absolut nicio legatură cu virusul HIV! Tocmai pentru că în procesul ăsta nu e implicat nici virusul în sine, și nici întreg genomul său, ci doar o singură genă inofensivă.

Mamografiile

Olivia Steer a derulat, în septembrie 2016, o campanie împotriva mamografiilor. [3][4]

Cititorii întreabă, Olivia răspunde

Următorul dialog arată cum Olivia Steer „NU” dă sfaturi medicale: [5]

Cititor

March 15, 2015 at 20:45

Buna,Olivia! Sotul meu are sinuzita cronica,acutizata de mult timp.Ai putea sa.mi recomanzi vreun tratament pentru asa ceva?

Multumesc pentru tot ce scrii aici!

Sanatate multa iti doresc!

Olivia

March 17, 2015 at 07:52

nu dau sfaturi, draga mea. dar din experienta pot sa-ti spun ca orice problema legata de aparatul respirator s-a spulberat cu hrean proaspat ras, amestecat cu otet (fara sare), luat inainte de mese (o lingurita). sau cu usturoi mult (seara). ceapa din belsug. din astea :)

Cititor

March 22, 2015 at 21:24

Multumesc,Olivia!

Stiu motivul pentru care nu dai sfaturi,dar noi suntem pregatiti sa auzim ce ai tu sa ne impartasesti in legatura cu probleme legate de sanatate sau sa ne bucuri cu minunatele tale retete; de aceea te ascultam,iti multumim si cred ca orice raspuns al tau conteaza;avem incredere in tine pentru ca stii multe; ti s.ar fi potrivit meseria de medic;altfel de medic…nu homeopat! medic care sa vindece prin regimuri alimentare,plante,legume,fructe,etc.

Te pup. Iti doresc o primavara frumoasa!

Din nou, Olivia Steer „NU” dă sfaturi: [6]

Cititor

April 20, 2015 at 17:55

Disperarea incepe sa ma cuprinda,in urma cu 2 luni aprox. am facut o infectie urinara.nu m-am tratat decat cu naturiste:ceaiuri,tincturi,etc..am scris mai sus povestea..de atunci am ramas cu o senzatie de intepatura dupa urinare,imediat sau la cateva minute..situatie incepe sa devina exasperanta..beau ceaiurile renale de la ion bonchis de 3-4 saptamani,beau zilnic sucuri din legume si fructe,nu mananc carne de 2 ani,lactate,oua de 3-4 luni.mananc multe salate verzi,germeni de grau..chiar nu stiu ce sa mai fac.


Olivia

April 21, 2015 at 05:33

Nu pot, draga mea, sa-ti dau sfaturi, doar pot sa-ti spun ce-as face in locul tau. In primul rind, as renunța complet la sare ( de mina, roz de Himalaya, de mare etc) si/sau bicarbonat de sodiu. Si as create treptat aportul de lichide (apa cu TDS cit mai mic), la trei litri pe zi. Dar, te rog, ia cu titlu de inventar ce-ti spun. Nu sint medic, nu dau sfaturi. Sănătate multa!

Resurse