Legea atracției

From Pseudoștiința
Revision as of 14:20, 11 June 2015 by Admin (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Legea atracției este o idee New Age care spune că Universul îți transformă dorințele în realitate. Este promovată în cartea „motivațională” Secretul.

Susținătorii încearcă să îmbrace ideea în limbaj pseudoștiințific, de regulă ceva ce are de-a face cu fizica cuantică. Gândurile ar forma „câmpuri energetice” care „vibrează” cu o „frecvență” care atrage „energie-similară” din „cosmos” și poate acestea se întâmplă pentru că fizica cuantică.

Deși există mai multe variații ale Legii Atracției, toate afirmă că dacă te comporți și gândești ca și cum scopul tău este deja îndeplinit, asta îți va aduce scopul mai aproape de a fi îndeplinit. Ca să devii bogat, trebuie să crezi cu adevărat că ești bogat. Ca să obții o nouă mașină, trăiește-ți viața cu credința că deja ai mașina. O sugestie populară este să faci colaje reprezentative sau alte proiecte de lucru manual ca un substitut pentru scopurile respective.

Eșecurile acestei metode sunt explicate și ignorate prin raționalizări de forma „nu ai vizualizat suficient de bine” sau „nu ai crezut suficient de mult”.

De-asta mor oamenii de foame în Africa - că niciunul nu se gândește la mâncare suficient de intens. Să-ți dorești ceva suficient de mult e tot ceea ce trebuie să faci.

Resurse

  1. http://rationalwiki.org/wiki/Law_of_attraction
  2. http://rationalwiki.org/wiki/The_Secret