Gheorghe Mencinicopschi

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search

Gheorghe Mencinicopschi ...

Idei dubioase

Despre viață

Într-un interviu acordat revistei Formula AS, a făcut următoarea afirmație

Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt. Pare paradoxal, dar asa stau lucrurile. Credeti ca stiinta moderna stie ce este viata? Stim ce este viata? Nu stim. Va dau ce vreti dvs., toate componentele nevii ale vietii. Si vreau sa stiu daca sunteti in stare sa faceti o singura celula vie. Poate cineva sa faca asa ceva pe pamantul asta? Nu, pentru ca nu stim ce este viata. Si daca nu stim ce este viata, cine ne da dreptul sa desfiintam legi atat de puternice ale vietii, cum este neamestecul speciilor naturale? [1]

Aserțiunea asta am văzut-o și la Dulcan, dar în 2010, Institutul J. Craig Venter a obținut un rezultat deosebit care o invalidează, producând o celulă sintetică. Fix ce zicea Mencinicopschi că e imposibil. Prin modus tollens rezultă că premisele de la care a ajuns la această concluzie au fost falsificate.

Argumentația bazată pe presupusele consecințe ale aserțiunii „nu știm «ce este» viața” este doar o formă subtilă apel la ignoranță. Se ignoră faptul că poți avea competență fără comprehensiune. De exemplu, oamenii au descoperit în mod empiric focul, deși doar recent am înțeles care sunt mecanismele funcționării sale.

Toxic

Documentarul „Toxic” realizat de Mencinicopschi, promovează următoarele:

Profesorului Mencinicopschi pornește de la o teorie simplă, și anume corpul uman este creat de natură să decodeze informația din mîncare și să o transforme în substanțele necesare pentru a rămâne sănătos. În ultimii ani, oamenii au adus modificări alimentelor prin agricultura intensivă și puternic industrializată, cu scopul de a crește producția și profitul, ceea ce a dus la dispariția acelei informații naturale în mâncarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaște și are astfel probleme în a o decoda. TOXIC analizează, studiază și desființează alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci și despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere și cu care ne otrăvim fără să avem habar! [2]

În realitate, folosește termenul „informație” într-un sens vag, nedefinit. Teoria „recunoașterii mâncării” nu este susținută prin dovezi, ea este doar enunțată, perorată, fiind doar o aserțiune.

Simplul fapt că organismul uman nu a evoluat alături de un aliment nu demonstrează că nu îl „recunoaște”. De exemplu, europenii au putut consuma plante și animale din Americi. Nu trebuie să recunoască alimentul în sine, doar moleculele componente.

A publicat un studiu în care pur și simplu reiterează aceste aserțiuni extraordinare, fără să le susțină prin dovezi extraordinare.

Regarded from the quantum physics’ point of view, the Universe is a huge computer which processes information with the uttermost precision allowed by the natural laws. An universal informational matrix crosses the Universe, and matter can, under no circumstances, be separated from information. Food is a sum of elements belonging to the quantic Universe as well as to the over-atomic one, and as a consequence, it is subject to their laws thus becoming an information bearer. The information contained within food is, in fact, the most complex and significant symbol of its quality establishing the nutritional effect and the biological value of that certain food. This is why we hope that with the help of studies, such as this one, food will finally be regarded in accordance with its true val ue – that of an information bearer of incontestable importance to our organism. [3]

Microunde

Afirmă că cuptorul cu microunde este un pericol pentru sănătatea noastră întrucât afectează structura mâncării [4]. Aceasta este o formă de radiofobie.

Condamnarea

A fost condamnat pentru rolul jucat în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Referitor la condamnarea lui, a afirmat conspiraționist:

Poate mi se trage si de la faptul ca am vorbit despre E-urile din alimente [5]

Resurse

  1. https://www.facebook.com/groups/pseudostiinta/search/?query=Mencinicopschi