Difference between revisions of "Înșelăciune"

From Pseudoștiința
Jump to: navigation, search
(Created page with "ÎNȘELĂCIÚNE, înșelăciuni, s. f. Inducere în eroare, înșelătorie; p. ext. escrocherie, fraudă. == Legislație == Law text goes here == Medicina alternativă și ...")
 
(Referințe)
 
(4 intermediate revisions by one user not shown)
Line 2: Line 2:
  
 
== Legislație ==
 
== Legislație ==
 +
'''Articolul 244: Înșelăciunea'''
  
Law text goes here
+
<br>(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevarate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
 +
<br>(2) Înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.
 +
<br>(3) Împăcarea înlatura răspunderea penală.
 +
 
 +
<br>'''Articolul 245: Înșelăciunea privind asigurările'''
 +
 
 +
<br>(1) Distrugerea, degradarea, aducerea în stare de neîntrebuințare, ascunderea sau înstrăinarea unui bun asigurat împotriva distrugerii, degradării, uzurii, pierderii sau furtului, în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, suma asigurată, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
 +
<br>(2) Fapta persoanei care, în scopul prevazut în alin. (1), simuleaza, îsi cauzează sau agravează leziuni sau vătămari corporale produse de un risc asigurat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
 +
<br>(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
  
 
== Medicina alternativă și înșelăciunea ==
 
== Medicina alternativă și înșelăciunea ==
Line 12: Line 21:
  
 
# http://dexonline.ro/definitie/înșelăciune
 
# http://dexonline.ro/definitie/înșelăciune
 +
# http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=1178
  
[[Category:Medicină alternativă]]
+
[[Category:Legislație]]
 +
{{Legislație}}

Latest revision as of 14:13, 11 June 2015

ÎNȘELĂCIÚNE, înșelăciuni, s. f. Inducere în eroare, înșelătorie; p. ext. escrocherie, fraudă.

Legislație

Articolul 244: Înșelăciunea


(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevarate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.
(3) Împăcarea înlatura răspunderea penală.


Articolul 245: Înșelăciunea privind asigurările


(1) Distrugerea, degradarea, aducerea în stare de neîntrebuințare, ascunderea sau înstrăinarea unui bun asigurat împotriva distrugerii, degradării, uzurii, pierderii sau furtului, în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, suma asigurată, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta persoanei care, în scopul prevazut în alin. (1), simuleaza, îsi cauzează sau agravează leziuni sau vătămari corporale produse de un risc asigurat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Medicina alternativă și înșelăciunea

Argument goes here

Referințe

  1. http://dexonline.ro/definitie/înșelăciune
  2. http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=1178